thumb DSCF0023Moi sentrum

I Moi sentrum kan man se den flotte Moi bru fra 1844, den gamle jernbanestasjonen fra 1904 eller rett og slett shoppe i butikkene.

Sneakers Nike

Ilandstigning ved kommunal brygge på Nedre Stranda, 300 meter sør for Moifossen eller ved Lund småbåthavn.

Det finnes også et konditori med gode bakervarer. Lokale spesialiteter på Moi er gyngestoler, skinnklær og bjøller. Det finnes også et godt husflidutsalg nær Moi sentrum.

Fra Moi går det merkede turveier til fjelltoppene Naså og Varden. Fra Lundheim folkehøgskole går merkede løyper til Grønhaug og Solliknuden. Det finnes også en lysløype i området.
Fra Nygård bru kan man spasere langs en 2 kilometer fin strandpromenade forbi Moi småbåthavn. På veien passerer man flotte badeplasser, sandvolleyballbaner, fornminner, kirken og museet.

Moi har lange industritradisjoner. Tredreiing og særlig rokkeproduksjon, var den store spesialiteten. Etter hvert ble trehåndtverket videreført i en betydelig møbelindustri. I starten mest pinnestoler, men etter hvert finérmøbler og avanserte, trendy stilmøblement. Moi Snelle & Dreiefabrikk seinere Moi Stolfabrikk, Haukland Trevarefabrikk og Moi Møbelfabrikk var de mest kjente. I dag er Moi mest kjent for NORDAN vinduet og Gilje Dører.